czwartek, marca 22, 2012 ilość komentarzy
Składniki:
bulion 600 ml (do ugotowania bulionu potrzebna jest: marchewka, pietruszka, seler, por, mięso - porcja rosołowa),
- koncentrat pomidorowy,
- koperek lub pietruszka,
- cukier,
- 2 torebki ryżu,
- śmietana,
- sól, pieprz.

Sposób przygotowania:
1. Ugotuj bulion, po 40 minutach wyciągnij całą jarzynę oraz mięso.
2. Dodaj do bulionu koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku pieprzem i szczyptą cukru.
3. W osobnym garnku ugotuj 2 torebki ryżu.
3. Do szklanki wlej kilka łyżek buliony, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj.
4. Do zupy wrzuć ugotowany ryż, wlej rozmieszaną śmietanę. 
5. Na talerzu zupę pomidorową z ryżem udekoruj posiekanym koperkiem lub pietruszką.


Zamiast ryżu do zupy możesz dodać ugotowany makaron np. świderki



0 komentarze:

Prześlij komentarz