poniedziałek, marca 05, 2012 ilość komentarzy
przepis na 4 porcje
czas przygotowania: 90 minut 

Składniki:
bulion (do ugotowania bulionu potrzebna jest: marchewka, pietruszka, seler, por),
- 3-4 ziemniaki,
- kasza jęczmienna,
- śmietana,
- sól, pieprz.

Sposób przygotowania:
1. Ugotuj bulion, po 40 minutach wyciągnij całą jarzynę. Marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie.
3. Wszystko wrzuć do bulionu i gotuj około 7 minut.
4. Zasyp bulion kaszą około 5-6 dużych łyżek ( w zależności jak gęstą chcesz zupę).
5. Wszystko razem gotuj około 20 minut, na koniec do krupniku dodaj trochę śmietany.

0 komentarze:

Prześlij komentarz