przepis na jednego baranka
czas przygotowania: 5 minut
Baranki z kalafiora są bardzo proste i szybkie do zrobienia.
Stanowią super dekorację ziemnej płyty czy sałatek.
Wyglądają cudnie :)
- różyczka kalafiora,
- 1 czarna lub zielona oliwka,
- wykałaczki.
Sposób przygotowania:
1. Z kalafiora utnij średniej wielkości różyczkę, utnij ją tak aby mogła samodzielnie stać na talerzu.
2. Wbij do kalafiora wykałaczkę, na którą nabij oliwkę, która będzie stanowiła głowę baranka. W oliwce za pomocą wykałaczki wydrąż niewielkie dziurki na oczy.
3. Do oliwki wbij po bokach kawałki wykałaczki, na których umieść, malutkie różyczki kalafiora, które będą rogami baranka.
4. Z małego kawałka kalafiora zrób oczy, umieszczając je w oliwce.
5. Baranka z kalafiora ułóż na sałacie lub udekoruj przygotowaną potrawę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz