przepis na 4 porcje
czas przygotowania 20 minut + 15 minut duszenie
1 porcja 240 kcal
Indyk w pomidorach, świeży, pyszny smak. Świetnie smakuje z ziemniaczkami, czy ryżem.
Składniki:
- 10 sztuk małych pieczarek,
- 2 cebule,
- 200 g pomidorów koktajlowych,
- 1/2 szklanki bulionu,
- 4 ząbki czosnki,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- sól, pieprz,
- 5 łyżek oliwy,
- posiekana natka.
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokrój w większą kostkę, oprósz szczyptą soli, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, dodaj 2 łyżki oliwy.
0 komentarze:
Prześlij komentarz