sobota, marca 31, 2012 ilość komentarzy
czas przygotowania: 15 minut


Składniki:
- chleb tostowy,
- olej,
- 5-6 ząbków czosnku,
- pęczek koperku.

Sposób przygotowania:
1. Kromki chleba tostowego pokrój w kostkę (wielkość odpowiednia dla Ciebie).
2. Do szklanki wlej 1/2 oleju, wyciśnij 5-6 ząbków czosnku ( w zależności jak bardzo chcesz mieć intensywne grzanki), posiekaj 1/2 pęczka świeżego koperku i wrzuć do szklanki z olejem. Wszystko razem wymieszaj.
3. Rozgrzej patelnię, wlej na nią przygotowany olej, poczekaj 1 minutę i dodaj pokrojony w kostkę chleb tostowy. Grzanki podsmażaj, aż wchłoną cały olej i będą chrupiące i złociste.
4. Tak przygotowane grzanki czosnkowe, nadają się świetnie jako dodatek do wielu potraw. Świetnie pasują do wszelkiego rodzaju sałatek. 

1 komentarze: