poniedziałek, marca 05, 2012 ilość komentarzy
przepis na 4 porcje
czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
- 40 dag udźca cielęcego,
- 4 jajka,
- 4 łyżki mąki pszennej,
- 6 łyżek bułki tartej,
- sok z połówki cytryny,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz,
- koperek.

Sposób przygotowania:
1. Z mięsa zrób cztery porcje, skrop je cytryną, posyp solą i pieprzem.
2. Obtocz sznycle w mące, później w jajku, a następnie w bułce tartej.
3. Smaż na oleju z obu stron.
4. Osobno na patelni przygotuj cztery sadzone jajka.
5. Na talerzu ułóż sznycle, na każdy połóż jajko sadzone.
6. Sznycel z jajkiem sadzonym podawaj np. z młodymi ziemniaczkami i koperkiem.

0 komentarze:

Prześlij komentarz