przepis na 14 sztuk
czas przygotowania: 20 minut
- sałatka warzywna w occie (papryka, marchewka, cebula itp.),
- majonez,
- sól, pieprz,
- poliki,
- pietruszka,
- papryczki chili (świeża lub w proszku).
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj potrzebną Ci ilość jajek na twardo.
2. Przetnij ugotowane jajka na pół, wzdłuż i wydrąż z nich żółtko.
3. Wydrążone żółtka wrzuć do osobnego naczynia, dodaj do nich sałatkę warzywną, majonez (nie za dużo, tak aby konsystencja była gęsta) i paprykę chili ( w zależności jak bardzo chcesz mieć ostrą pastę), wszystko razem zmiksuj.
4. Napełnij pastą jajka, poukładaj na półmisku. Jajka faszerowane na ostro podaj przyozdobione np. oliwkami czy zieleniną.
0 komentarze:
Prześlij komentarz