- 10 skrzydełek z kurczaka,
- 300 g mięsa mielonego,
- natka pietruszki,
- sól, pieprz,
- 6 pieczarek,
- 2 jajka,
- przyprawa do kurczaka,
- olej,
- 2 ząbki czosnku,
- bułka tarta.
Sposób przygotowania:
1. Z umytych skrzydełek usuń kości, oprósz przyprawą do kurczaka i odstaw na kilka minut.
2. Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju.
3. Dodaj do pieczarek przeciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki.
4. Wszystko dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj z mięsem mielonym (wersja bez mięsa mielonego też jest super).
5. Skrzydełka dość obficie napełnij farszem.
6. Na talerzy rozbij jajko, obtocz w nich skrzydełka, a następnie w bułce tartej.
7. Podsmaż pieczarkowe skrzydełka lekko na patelni, a później wstaw w naczyniu żaroodpornym do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 45 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz