niedziela, czerwca 17, 2012 ilość komentarzy
przepis na 4 rolady
Składniki:
- 4 kawałki mięsa wieprzowego,
- 2 łyżki musztardy,
- sól, pieprz,
- 80 g boczku wędzonego,
- 2 ziarna ziela angielskiego,
- 2 średnie cebule,
- maggi,
- liść laurowy,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 1 laska kiełbasy zwyczajnej,
- 2 ogórki kiszone,
- 100 g margaryny.

Sposób przygotowania:
1. Kotlety wieprzowe rozbij przez folię spożywczą tłuczkiem. Posmaruj musztardą, lekko popieprz.
2. Cebulę, ogórka kiszonego, boczek i kiełbasę zwyczajną przepuść przez maszynkę do mięsa, dopraw do smaku solą i pieprzem. Farsz nałóż na rolady posmarowane musztardą. Zawiń rolady z farszem i owiń nicią tak aby nie rozpadły się podczas smażenia.
3. W rondlu roztop margarynę, ułóż rolady i smaż z obu stron, aż się zarumienią. 
4. Kiedy rolady będą podsmażone dolej wody, dodaj liścia laurowego, dwa ziarna ziela angielskiego i duś pod przykryciem około 90 minut, mieszając od czasu do czasu.
5. Kiedy rolady będą już miękkie w szklance wymieszaj wodę z łyżką mąki pszennej i wlej do sosu cały czas mieszając, dodaj odrobinę maggi do smaku i mieszają poczekaj, aż sos zgęstnieje.
6. Rolady wieprzowe super smakują z kluskami śląskimi
i duszoną czerwoną kapustą 


  

0 komentarze:

Prześlij komentarz