poniedziałek, marca 26, 2012 ilość komentarzy
przepis na 4 sztuki
czas przygotowania: 20 minut


Składniki:
- ser twarożek półtłusty,
- masło,
- 4 jajka na twardo,
- 70 g wędzonego łososia,
- sól, pieprz,
- koperek,
- majonez,
- oliwki
- 1 cytryna.

Sposób przygotowania:
1. Ugotuj jajka na twardo, ostudź i przetnij wzdłuż na pół.
2. Wyciągnij z nich żółtka.
3. Do miseczki wrzuć wyciągnięte żółtka, posiekanego łososia (zostaw trochę do dekoracji), 2 łyżeczki sera mascarpone, 1 łyżeczkę masła, 2-3 łyżki majonezu oraz pół łyżeczki posiekanego koperku. Utrzyj wszystko na gładką masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. Nafaszeruj masą połówki jajek i ułóż na talerzu. Jajka z łososiem udekoruj resztą posiekanego łososia, małymi trójkącikami wyciętymi z plasterków cytryny, oliwkami i posyp posiekanym koperkiem.




Owoce... morza!

0 komentarze:

Prześlij komentarz