przepis na 2 porcje
czas przygotowania: 15 minut
1 porcja 260 kcal
Pasta jajeczna, szybka i smaczna, na tosta, świeża bułkę, chlebek...
- 8 jajek,
- 1/2 cebuli,
- 1/2 pęczku szczypiorku,
- majonez,
- musztarda,
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj jajka na twardo, obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
2. Cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do jajek.
3. Szczypiorek potnij nożyczkami w drobne kawałki prosto do jajek. W ten sposób szczypiorek nie straci cennego soku, w którym są witaminy.
4. Wymieszaj jajka z cebulą i szczypiorkiem, dodaj do pasty jajecznej majonez i musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz