piątek, października 19, 2012 ilość komentarzy
przepis na 2 porcje
czas przygotowania: 60 minut

Pieczonego łososia z sosem koperkowym jadłam u mojej przyjaciółki.
Był wyśmienity. 
Dzisiaj piątek więc postanowiłam skorzystać z jej przepisu i zrobić łososia na obiad.
Składniki:
- 500 g świeżego filetu z łososia,
- świeży koperek,
- 1 cytryna,
- 150 g jogurtu naturalnego 0%,
- sól, pieprz.

Sposób przygotowania:
1. Łososia natrzyj solą i pieprzem, następnie skrop sokiem z cytryny i odstaw na około 30 minut.
2. Zamarynowanego łososia włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku 190°C, pod przykryciem przez 20 minut.
3. Wymieszaj 150 g jogurtu z 2 łyżkami posiekanego koperku, dodaj łyżeczkę soku z cytryny oraz szczyptę soli.
4. Łososia podawaj na ciepło polanego sosem jogurtowo-koperkowym z młodymi ziemniaczkami.

0 komentarze:

Prześlij komentarz