sobota, października 27, 2012 ilość komentarzy
przepis na 2 porcje
czas przygotowania: 15 minut

Jajecznica z pomidorami, dzisiejsze śniadanko. Świeży, pyszny smak na dobry początek dnia...a jako dodatek czosnkowe bagietki...smacznego :)
Składniki:
- 5 jajek,
- łyżka masła,
- 1 średnia cebula,
- 2 średnie pomidory,
- sól, pieprz,
- koperek.

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i pomidory pokrój w drobną kostkę.
2. Na patelni rozpuść łyżkę masło i podsmaż na niej cebulkę, a następnie wrzuć pomidory doprawiając je do smaku solą i pieprzem.
3. Kiedy pomidory całkowicie odparują dodaj 5 białek z jajek, kiedy lekko się zetną wrzuć żółtka. W ten sposób jajecznica nie będzie sucha.
4. Jajecznicę z pomidorami wyłóż na talerz, posyp koperkiem i podawaj np. z czosnkowymi bagietkami http://moja-ksiazka-kucharska.blogspot.com/2012/10/czosnkowe-bagietki.html

0 komentarze:

Prześlij komentarz