wtorek, października 23, 2012 ilość komentarzy
przepis na 12 sztuk
czas przygotowania 15 minut

Czosnkowe bagietki to fajny pomysł na przekąskę lub dodatek do wielu potraw czy przystawek. Prosta i szybka w przyrządzeniu, a jaka pyszna. Ja ostatnio zrobiłam bagietki do jajecznicy z pomidorami....wyszło pysznie...
Składniki:
- 1 bagietka lub 3 kajzerki,
- 100 g masła lub miękkiej margaryny,
- 4 ząbki czosnku,
- świeży lub suszony koperek,
- sól, pieprz.

Sposób przygotowania:
1. W miseczce wymieszaj masło z 2 łyżeczkami koperku, wyciśnij 4 ząbki czosnku i dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Bagietkę pokrój w kromki o grubości około 1-1,5 cm i posmaruj przygotowanym masłem.
3. Piekarnik rozgrzej do temperatury 150°C i wstaw poukładane na papierze do pieczenia bagietki.
4. Czosnkowe bagietki wyjmij po około 6 minutach i podawaj na ciepło np. jako dodatek do dania.

0 komentarze:

Prześlij komentarz