niedziela, stycznia 06, 2013 ilość komentarzy

przepis na 15 sztuk
czas przygotowania 35 minut

Ciasteczka z budyniem,...,uwielbiam je. Na ciepło czy na zimno zawsze smakują rewelacyjnie. Idealne do niedzielnej kawki :)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 1 budyń waniliowy,
- 1 jajko.

Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie pokrój w prostokątne kawałki dowolne wielkości.
2. Budyń ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstaw do wystygnięcia.
3. Kiedy budyń przestygnie nakładaj go łyżeczką na ciasto francuskie a następnie sklej brzegi tak, by nie wypłyną podczas pieczenia.
4. Ciasteczka z budyniem poukładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Jajko roztrzep widelcem i posmaruj ciasteczka. Wsadź je do piekarnik i piecz w 160°C około 15 minut. Wyciągnij je gdy uzyskają złotawy kolor.
6. Ciasteczka z budyniem podawaj na ciepło lub zimno.

0 komentarze:

Prześlij komentarz