czwartek, kwietnia 17, 2014 ilość komentarzy
Czas przygotowywanie: 35 minut
Ilość: 10 sztuk
Ilość kalorii w 1 sztuce: 57 kcal
Koszt całości: 5,43 zł
Jajka faszerowane świeżą rzodkiewką z dodatkiem soczystego i aromatycznego szczypiorku.

Składniki:
- 5 jajek,
- pęczek rzodkiewki,
- 1 ogórek konserwowy, 
- 5 łyżeczek posiekanego szczypiorku,
- 1 łyżka majonezu,
- ½ łyżeczki mielonej, ostrej papryki,
- sól, pieprz.


Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo, przeciąć wzdłuż i wyciągnąć żółtka.
2. 3 sztuki rzodkiewki i ogórka konserwowego pokroić w drobną kostkę, dodać do żółtek razem z 3 łyżeczkami posiekanego szczypiorku i 1 łyżką majonezu.
3. Wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i czerwoną ostrą papryką.
4. Wypełnić białka przygotowanym farszem, posypać resztą szczypiorku i udekorować kilkoma rzodkiewkami.

1 komentarze:

  1. Pyszne jajeczka !
    Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie Wielkanocnym : http://wulkan-smaku.pl/konkurs-zdrowa-wielkanoc/

    OdpowiedzUsuń