środa, sierpnia 08, 2012 ilość komentarzy
Przepis dostałam od mojej koleżanki z pracy Magdy :)
Składniki:
- główka kalafiora,
- pęczek rzodkiewki,
- pęczek szczypiorku,
- 2 łyżki majonezu,
- sól, pieprz.

Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlej zimną wodę, wrzuć różyczki kalafiora i dobrze posól. Pozostaw kalafior na około 30-40 minut.
2. Rzodkiewkę zetrzyj na grubej tarce, szczypiorek pokrój nożyczkami prosto do miski i dodaj odcedzone różyczki.
3. Wszystko razem delikatnie wymieszaj, dodając dwie łyżki majonezu.
4. Sałatkę z kalafiora na surowo dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Świetnie nadaje się również do potraw z grilla.


0 komentarze:

Prześlij komentarz