niedziela, sierpnia 19, 2012 ilość komentarzy
przepis na 6 bukłaczków

Podczas ostatniego spotkania z osobą, która zajmuje się m.in. fotografią i reklamą  reklamą , pojawił się temat grillowania, a co za tym idzie tytułowych bukłaczków. Postanowiłam wypróbować pomysł Marka i podzielić się nim z Wami. 
Składniki:
- 250 g boczku wędzonego lub parzonego,
- 4 średnie ziemniaki,
- 1 duża cebula,
- 1 łyżka natki pietruszki,
- 1/2 łyżki vegety.

Sposób przygotowania:
1. Cebulę, ziemniaki i boczek pokrój w niewielką kostkę i wrzuć do miski.
2. Jeśli boczek jest wędzony, przeważnie jest słony, więc nie ma potrzeby dodawania vegety, jeśli natomiast jest parzony i trochę jałowy, dodaj pół łyżki vegety.
3. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, dodaj łyżkę świeżej natki pietruszki.
4. Nałóż po półtorej dużej łyżki na kawałek foli i zawiń w bukłaczki. Ułóż na grillu i piecz około 15-20 minut.
5. Bukłaczki Marka są świetnie w połączeniu z potrawami mięsnymi, a osoby które miały przyjemność ich spróbowania były zachwycone.

0 komentarze:

Prześlij komentarz