Składniki:
- główka sałaty lodowej,
- pomidorki koktajlowe,
- puszka kukurydzy,
- cebula dymka,
- opakowanie fety,
- 1 zielony ogórek,
- 2 łyżki świeżego koperku,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
1. Sałatę lodowa potargaj do miski, pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki, ogórka w mniejsze kawałki, a cebulę dymkę w krążki. Wszystko razem delikatnie wymieszaj dodając odsączoną kukurydzę z puszki.
2. W szklance wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek z 2 łyżkami świeżo posiekanego koperku, przyprawiają do smaku solą i pieprzem.
3. Do warzyw wrzuć pokrojoną w kostkę fetę.
4. Sałatkę z fetą polej przygotowaną oliwą tuż przed podaniem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz