- 135 g serka homogenizowanego waniliowego,
- galaretka o ulubionym smaku.
Sposób przygotowania:
1. Galaretkę zrób według przepisu na opakowaniu. Rozpuść zawartość torebki w nieco mniejszej ilości wody.
2. Kiedy galaretka trochę przestygnie odlej 1/2 i wymieszaj dokładnie z serkiem homogenizowanym.
3. Rozlej do foremek lub miseczek i wstaw do lodówki do stężenia.
4. Gdy masa stężeje, wlej na nią delikatnie resztę galaretki i zostaw w lodówce na całą noc.
5. Wyciągnij serniczki na talerzyk i podawaj na zimno.
Proste, a jakie efektowne! :)
OdpowiedzUsuńtakie same ostatnio robiłam:P
OdpowiedzUsuńWiem, bo śledzę Twoją stronę :)
UsuńJadłam je dawno temu, a Twój przepis mi o nich przypomniał :)