czas przygotowania: 40 minut
Parówki w cieście francuskim świetnie nadają się na przekąskę. Są pyszne, szybkie i bardzo proste w wykonaniu. Pasuje do nich każdy sos.
Polecam :)
Smacznego.
- ciasto francuskie,
- 4 parówki,
- pikantny ketchup,
- pikantny ketchup,
- sól, pieprz,
1. Parówkę pokrój w około 3 cm kawałki. Z ciasta francuskiego wytnij prostokąty, na długość parówki.
2. Każdy kawałek ciasta francuskiego posmaruj dowolną ilością ketchupu. Na każdym kawałku ciasta ułóż po jednym kawałku parówki, następnie zawiń je.
3. Rozbij jajko, dopraw je do smaku solą i pieprzem i posmaruj nim ciasto.
2. Każdy kawałek ciasta francuskiego posmaruj dowolną ilością ketchupu. Na każdym kawałku ciasta ułóż po jednym kawałku parówki, następnie zawiń je.
3. Rozbij jajko, dopraw je do smaku solą i pieprzem i posmaruj nim ciasto.
bardzo lubię parówki w cieście francuskim:) i szybko się je robi:)
OdpowiedzUsuń