wtorek, lutego 19, 2013 ilość komentarzy
przepis na 10 sztuk
czas przygotowania: 40 minut

Parówki w cieście francuskim świetnie nadają się na przekąskę. Są pyszne, szybkie i bardzo proste w wykonaniu. Pasuje do nich każdy sos.
Polecam :)
Smacznego.
Składniki:
- ciasto francuskie,
- 4 parówki,
- pikantny ketchup,
- sól, pieprz,
- 1 jajko.

Sposób przygotowania:
1. Parówkę pokrój w około 3 cm kawałki. Z ciasta francuskiego wytnij prostokąty, na długość parówki. 
2. Każdy kawałek ciasta francuskiego posmaruj dowolną ilością ketchupu. Na każdym kawałku ciasta ułóż po jednym kawałku parówki, następnie zawiń je.
3. Rozbij jajko, dopraw je do smaku solą i pieprzem i posmaruj nim ciasto.
4. Parówki w cieście francuskim wstaw do piekarnika na 25 minut i zapiekaj w temperaturze 180 °C. Podawaj na ciepło lub zimno z ulubionym dipem.

1 komentarze:

  1. bardzo lubię parówki w cieście francuskim:) i szybko się je robi:)

    OdpowiedzUsuń