środa, grudnia 12, 2012 ilość komentarzy
przepis na 8 różyczek
czas przygotowania: 35 minut

Różyczki z ciasta francuskiego, są banalne w przygotowaniu. Prosta i smaczna przekąska dla każdego. Przepis dostałam od koleżanki, która znalazła różyczki na internecie. Niestety nie mam linka do tej strony, aby umieścić :/
Składniki:
- 12 plasterków okrągłej szynki,
- 1 jajko,
- 1 opakowanie ciasta francuskiego.

Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie pokrój w paski o szerokości około 5-6 cm, plasterki szynki przekrój na pół.
2. Na paskach ciasta francuskiego ułóż po 3 kawałki szynki, tak aby górna jej część trochę wystawał za ciasto.
3. Zwiń ciasto w rulonik i powstałe różyczki postawiaj na papierze do pieczenia.
4. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. W misce roztrzep samo żółtko i posmaruj nim różyczki z ciasta francuskiego. Wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut.
5. Kiedy różyczki będą złotego koloru wyciągnij je i podawaj na ciepło lub zimno z ulubionym dipem.

0 komentarze:

Prześlij komentarz