przepis na 5 porcji
czas przygotowania: 45 minut
1 porcja 530 kcal
Składniki:
- 450 g mięsa mielonego,
- 300 g makaronu świderki,
- 1/2 puszki czerwonej fasoli,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- sól, pieprz,
- 3 ogórki kiszone,
- 1 cebula,
- pieprz cayenne,
- mielona papryka słodka i ostra,
- papryczka chili,
- 1 szklanka przecieru pomidorowego,
- świeże oregano lub bazylia.
Sposób przygotowania:
1. Ogórki kiszone i cebulę pokrój w kostkę. Fasolę czerwoną i kukurydzę odsącz.
2. Na patelni podsmaż cebulkę, dodaj mięso mielone i smaż, aż zmieni kolor.
3. Wrzuć wszystkie warzywa i dodaj przecier pomidorowy.
4. Dopraw solą, pieprzem, mieloną papryką i świeżo posiekanym oregano.
5. Papryczkę chili drobno posiekaj i wrzuć do mięsa.
6. Duś około 30-40 minut.
7. Ugotuj makaron, w osolonej wodzie.
8. Wymieszaj makaron z sosem.
9. Makaron po meksykańsku dopraw do smaku.
0 komentarze:
Prześlij komentarz