piątek, maja 16, 2014 ilość komentarzy
przepis na 4 porcje
czas przygotowania: 15 minut
ilość kalorii w 1 porcji : 272 kcal
koszt pasty: 9,06 zł
Szybka, tania i prosta pasta z wędzoną makrelą. Idealna na śniadanie.

Składniki:
- 8 jajek, 
- 1 wędzona makrela,
- 1 cebula,
- 2 ogórki kiszone,
- 2 łyżeczki majonezu,
- 1 łyżeczka musztarda,
- sól, pieprz.


Sposób przygotowania:
1. Ugotować jajka na twardo, obrać i zetrzeć na drobnej tarce.
2. Cebulę i ogórka pokroić w drobną kostkę, wrzucić do jajek.
3. Makrelę obrać, wrzucić do jajek, dodać 2 łyżki majonezu, łyżeczkę musztardy i wymieszać.
4. Pastę doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki do schłodzenia.


0 komentarze:

Prześlij komentarz