czwartek, listopada 22, 2012 ilość komentarzy
przepis na 7 roladek
czas przygotowania: 15 minut

Twarogowe roladki z ogórka, są proste w przygotowaniu, a prezentują się i smakują naprawdę super. Delikatny, orzeźwiający smak. Przepis znalazłam kiedyś w jednej z kulinarnych gazetek.

Składniki:
- 1 zielone ogórki,
- 50 g twarożku kanapkowego,
- 3 plasterki szynki,
- majonez,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka śmietany,
- sól, pieprz,
- kilka gałązek koperku.

Sposób przygotowania:
1. Szynkę pokrój bardzo drobno i wymieszaj z majonezem. Twarożek dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj z łyżką śmietany.
2. Umytego i wysuszonego ogórka pokrój wzdłuż w cienkie plastry.
3. Jedną połowę ogórka posmaruj szynką z majonezem, a drugą twarożkiem.
 
4. Plasterki ogórka zwiń w rulon i ustaw na talerzu przekłuwając je wykałaczką.
5. Twarogowe roladki z ogórka udekoruj posiekanym, świeżym koperkiem.

1 komentarze: