środa, listopada 07, 2012 ilość komentarzy
przepis na 14 paluchów
czas przygotowania: 40 minut

Sobotni wieczór...
Czekam na znajomych...
Może jakaś przekąska, ale chwilowa pustka w głowie, i nagle olśnienie....
Dusiowa kuchnia przychodzi z pomocą....
Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce....
Uratowani...Dziękuję...
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- koncentrat pomidorowy,
- zioła prowansalski,
- 1 jajko,
- oregano,
- bazylia.

Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie potnij w paski, posmaruj koncentratem pomidorowym i posyp ulubionymi ziołami.
2. Każdy pasek skręć wokół własnej osi i poukładaj na papierze do pieczenia.
3. Do miseczki wbij żółtko roztrzep je i posmaruj nim paluchy.
4. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C i piecz około 20 minut.
5. Wyciągnij paluchy z ciasta francuskiego z piekarnika, przełóż do naczynia i gotowe.

0 komentarze:

Prześlij komentarz