przepis na 10 sztuk roladek
czas przygotowania: 30 minut + 60 minut chłodzenia
Roladki z chleba tostowego świetnie nadają się na przekąskę. Na talerzy prezentują się bardzo fajnie i możesz zrobić je z dowolnymi dodatkami. Bardzo często podaję je moim gościom jako przekąskę i za każdym razem im smakują. Przepis znalazłam w jednej z gazet.
Składniki:
- 10 kromek chleb tostowy,
- zielony ogórek,
- ulubiona szynka,
- ser żółty,
- majonez,
- pietruszka,
- koperek,
- sezam,
- mielona papryka (dowolna),
- ulubione zioła.
Sposób przygotowania:
1. Ogórka zielonego obierz i pokrój na bardzo cienkie plasterki.
2. Od tostów odkrój skórkę. Następnie każdą kromkę spłaszcz z obu stron wilgotną dłonią, posmaruj majonezem i poukładaj plasterki ogórka zielonego i ser.
3. Kolejne tosty zrób analogicznie, tylko zamiast sera dodaj plasterek szynki i tak na przemian w zależności od potrzebnej ilości tostów.
4. Tosta zwiń w rulon i owiń w folię aluminiową. Roladki włóż na godzinę do lodówki.
5. Po wyciągnięciu roladek z lodówki, rozwiń z foli, przekrój je na pół i obtocz we wcześniej przygotowanych ziołach, papryce, posiekanej drobno pietruszce, sezamie, czy szczypiorku (tosty można obtoczyć we wszystkim co lubisz)
6. Nabij roladki z chleba tostowe na wykałaczkę i ułóż na talerzu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz