wtorek, kwietnia 16, 2013 ilość komentarzy

przepis na 12 ćwiartek
czas przygotowywania 25 minut + tężenie galaretki
1 ćwiartka ma 30 kcal


Galaretka w pomarańczach, wygląda super, jest pyszna i prosta w przygotowaniu. Świetny pomysł na deser dla dzieci. Można do środka wrzucić wszystko na co ma się ochotę :) uwielbiam galaretkę...
Zainspirowana...
 Składniki:
- 3 pomarańcze,
- 80 g serka homogenizowanego,
- 1 galaretka wiśniowa,
- 1 galaretka brzoskwiniowa.

Sposób przygotowania:
1. Pomarańcze przekrój na pół i wydrąż miąższ z środka.
2. Galaretkę wiśniową i brzoskwiniową zrób według przepisu na opakowaniu, tylko zamiast 500 ml wody, wlej 350 ml, odstaw do wystudzenia, a następnie wlej po 3-4 łyżki galaretki wiśniowej do połówek pomarańczy (w zależności od wielkości pomarańczy) i wstaw do lodówki do stężenia.
3. Połowę galaretki brzoskwiniowej odlej do miseczki, dodaj 4 łyżeczki serka homogenizowanego i dokładnie wymieszaj.
4. Nałóż galaretkę z serkiem na stężoną wiśniową, a następnie wstaw do lodówki.
5. Kiedy warstwa z serkiem stężeje wlej galaretkę brzoskwiniową i zostaw na całą noc do całkowitego stężenia.
6. Pomarańcze pokrój na ćwiartki i poukładaj na talerzu.

0 komentarze:

Prześlij komentarz