czwartek, lipca 12, 2012 ilość komentarzy
przepis na 15 różyczek
Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka,
- wędzony boczek,
- słoik papryki marynowanej,
- 60 ml oliwy,
- oregano,
- pęczek pietruszki,
- zioła prowansalskie,
- curry.

Sposób przygotowania:
1. Filet z kurczak pokrój w podłużne paski i rozbij delikatnie tłuczkiem przez folie.
2. Pocięte paski wrzuć do miski i zalej oliwą wymieszaną z 2 łyżeczkami oregano, ziołami prowansalskimi, odrobiną curry i posiekaną pietruszką. Mięso pozostaw w marynacie na całą noc.
3. Na filecie ułóż podłużne paski boczki i cienko pokrojoną paprykę. Następnie zwić w rulonik i zepnij wykałaczką.
4. Różyczki z kurczaka poukładaj na tacce i ułóż na grillu. Po około 15-20 minutach zdejmij i ułóż na talerzu.



0 komentarze:

Prześlij komentarz