czwartek, lipca 19, 2012 ilość komentarzy
Składniki:
- dwa rodzaje zielonej sałaty,
- 2 małe puszki kukurydzy,
- 2 papryki,
- 4 pomidory,
- kalafior,
- 1 ogórek zielony,
- sól i pieprz.

Sposób przygotowania:
1. Kalafior gotuj w lekko osolonej wodzie około 3-4 minut.
2. Sałatę potargaj do dużej miski, pozostałe warzywa pokrój w kostkę, dodaj odsączoną kukurydzę.
3. Wszystko razem wymieszaj, na koniec dodaj różyczki kalafiora, dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. Kalafiorowa sałatka świetnie nadaje się do potraw z grilla.

1 komentarze:

  1. zapraszam na konkurs sałatkowy , który właśnie zaczął się na moim blogu. do wygrania zestaw noży laserowo ostrzonych. Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)
    http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2012/07/konkurs-kolorowy.html

    OdpowiedzUsuń