niedziela, czerwca 03, 2012 ilość komentarzy
przepis na 4 porcje
czas przygotowania: 90 minut
1 porcja: 365 kcal
Składniki:
- 600 g ziemniaków,
- 2 czerwone cebule,
- 3 łyżki octu jabłkowego,
- cukier,
- sól, pieprz,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 250 ml bulionu wołowego,
- 6 łyżek oleju.

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w kostkę.
2. Bulion zagotuj i mieszając dodaj ocet, olej, szczyptę cukru i łyżeczkę musztardy.
3. Cały wywar wlej do pokrojonych ziemniaków, dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę i dokładnie wymieszaj.
4. Po schłodzeniu dopraw sałatkę ziemniaczaną solą i pieprzem.
5. Sałatka ziemniaczana świetnie nadaje się do potraw z grilla.

1 komentarze: