- czarne oliwki,
- plaster sera żółtego,
- pietruszka.
Sposób przygotowania:
1. Umyj pomidorki i wytnij w nich dwa paski.
2. Pokrój oliwki w krążki i przekrój na pół, a następnie umieść je w otworach wyciętych w pomidorkach.
3. Słomką wytnij w czarnej oliwce oczy. Ta samą słomką wytnij w serze żółtym dwa krążki.
4. Wycięte z sera krążki wsadź do oliwki z otworami.
5. Za pomocą wykałaczki zrób w oliwce dwie małe dziurki na czółenka z pietruszki.
6. Za pomocą wykałaczki połącz pomidora z oliwką.
7. Do plastra sera żółtego przyłóż kciuka i wytnij dwa półokręgi, które będą skrzydłami.
8. Na bokach pomidorków zrób niewielkie nacięcia, w które wsadź serowe skrzydełka.
9. Pszczółki są gotowa, aby zasiąść i udekorować Twoje potrawy.
świetny ozdobnik potraw:)
OdpowiedzUsuńSuper wygląda i sprawdza się, na każdym robi wrażenie :)
Usuń