- 1 główka czerwonej kapusty,
- 2 cebule,
- 2 łyżki smalcu,
- 2 łyżki maggi,
- 100 g boczku wędzonego,
- sól, pieprz,
- 200 ml soku jabłkowego,
- 1 łyżka soku z cytryny.
Sposób przygotowania:
1. Poszatkuj kapustę, cebulą i boczek pokrój w kostkę.
2. Cebulę zeszklij na 2 łyżkach smalcu razem z boczkiem i dodaj kapustę. Wlej szklankę soku, dopraw do smaku maggi i solą.
3. Wszystko razem wymieszaj i duś pod przykryciem około 60 minut, aż kapusta będzie miękka.
4. Kiedy kapusta czerwona jest już miękka dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
lubię taką kapustkę, ale bardzo dawno jej nie jadłam. Czas nadrobić zaległości:)
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńmam pytanie czy może być sok jabłkowy z kartonu
OdpowiedzUsuńTak może być sok z kartonu :) czekam na opinię jak wyszła :) pozdrawiam
Usuń