ilość : 10 porcji
czas przygotowania: 80 minut
ilość kalorii w 1 porcji: 70 kcal
ilość kalorii w 1 porcji: 70 kcal
koszt dania: 7,40 zł
Składniki:
- 3 marchewki,
- 3 pietruszki (korzeń),
- 1 mały seler,
- 1 udko z kurczaka,
- 4 średnie ziemniaki,
- sól, pieprz,
- 12 ząbków czosnku,
- 2 cm świeżego imbiru,- 3 pietruszki (korzeń),
- 1 mały seler,
- 1 udko z kurczaka,
- 4 średnie ziemniaki,
- sól, pieprz,
- 12 ząbków czosnku,
- 3 łyżki Vegety.
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlać 3,5 l zimnej wody, wrzucić mięso.
2. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do mięsa wraz z liściem laurowym.
3. Kiedy warzywa w garnku będą miękkie, doprawić bulion Vegetą, solą i pieprzem.
4. Zdjąć garnek z ognia, dodać 10 ząbków obranego czosnku. Mięso z kurczaka obrać i wrzucić do zupy.
5. Wszystko razem zblęndować na jednolity krem, dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku postawić oraz 2 cm startego na drobnej tarce świeżego imbiru. Zupę krem postawić na małym ogniu i gotować przez około 10-15 minut, doprawić do smaku.
6. Przed podaniem na wierz dodać groszek ptysiowy lub grzanki koperkowe. 2. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do mięsa wraz z liściem laurowym.
3. Kiedy warzywa w garnku będą miękkie, doprawić bulion Vegetą, solą i pieprzem.
4. Zdjąć garnek z ognia, dodać 10 ząbków obranego czosnku. Mięso z kurczaka obrać i wrzucić do zupy.
5. Wszystko razem zblęndować na jednolity krem, dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku postawić oraz 2 cm startego na drobnej tarce świeżego imbiru. Zupę krem postawić na małym ogniu i gotować przez około 10-15 minut, doprawić do smaku.
0 komentarze:
Prześlij komentarz