Czas przygotowywanie: 35 minut
Ilość: 10 sztuk
Ilość kalorii w 1 sztuce: 57 kcal
Koszt całości: 5,43 zł
Jajka faszerowane świeżą rzodkiewką z dodatkiem soczystego i aromatycznego szczypiorku.Składniki:
- 5 jajek,
- pęczek rzodkiewki,
- 1 ogórek konserwowy,
- 5 łyżeczek posiekanego szczypiorku,
- 1 łyżka majonezu,
- ½ łyżeczki mielonej, ostrej papryki,
- sól, pieprz.
1. Jajka ugotować na twardo, przeciąć wzdłuż i wyciągnąć
żółtka.
2. 3 sztuki rzodkiewki i ogórka konserwowego pokroić w
drobną kostkę, dodać do żółtek razem z 3 łyżeczkami posiekanego szczypiorku i 1
łyżką majonezu.
3. Wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić do smaku
solą, pieprzem i czerwoną ostrą papryką.
4. Wypełnić białka przygotowanym farszem, posypać resztą
szczypiorku i udekorować kilkoma rzodkiewkami.
Pyszne jajeczka !
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam do udziału w konkursie Wielkanocnym : http://wulkan-smaku.pl/konkurs-zdrowa-wielkanoc/