przepis na 3 l
czas przygotowania 140 minut
Rosół tradycyjny jemy co niedzielę na obiad. Uwielbiam go i nigdy mi się nie nudzie. Jest najlepszym lekarstwem na ból głowy po imprezce ze znajomymi :)
- porcja rosołowa z kurczaka,
- kawałek kości wołowej,
- 3 marchewki,
- 3 pietruszki,
- 1/2 selera,
- 1/2 pora,
- sól,
- pieprz,
- vegeta.
Sposób przygotowania:
1. Do dużego garnka wlej 3,3 l zimnej wody, wrzuć porcję rosołową i kość wołową. Gotuj na małym ogniu około 45 minut.
2. Wszystkie warzywa obierz, umyj i wrzuć po 45 minutach dodaj do mięsa i gotuj aż jarzyna będzie miękka.
4. Ugotowaną marchewkę i pietruszkę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do rosołu.
5. Rosół tradycyjny podawaj na gorącą ze swojskim makaronem.
Możesz również posypać go na talerzu posiekaną świeżą pietruszką.
0 komentarze:
Prześlij komentarz