przepis na 2 porcje
czas przygotowania 15 minut + stężenie galaretki
Galaretka z truskawkami, taka banalna w przyrządzeniu, a jaka pyszna. Sama radość.
Składniki:
- 1 galaretka brzoskwiniowa,
- 6 sztuk świeżych truskawek.
Sposób przygotowania:
1. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do stężenia.
2. Truskawki obierz i przekrój na pół, a dwie sztuki pozostaw w całości.
3. Kiedy galaretka już stężała, za pomocą małej łyżeczki "wyskrobuj" ją z salaterki i nakładaj do wysokiej szklanki. Kiedy nałożysz trochę galaretki wsadź dwie połówki truskawki, znowu nałóż warstwę galaretki, umieść drugą truskawkę przekrojoną na pół, przykryj wszystko galaretką, a na wierz połóż całą truskawkę.
5. Galaretkę z truskawkami wstaw jeszcze na chwilę do lodówki i podawaj dobrze schłodzoną.
0 komentarze:
Prześlij komentarz