wtorek, września 04, 2012 ilość komentarzy
przepis na 6 kotletów
czas przygotowania: 15 minut + 60 minut chłodzenie

Kotlety schabowe u nas w domu zawsze przygotowuje mój mąż. Są pyszne, soczyste w środku z chrupiącą złocistą panierką. 
Składniki:
- 6 kawałków schabu (około 100 g każdy),
- 2 jajka,
- czosnek w proszku,
- bułka tarta,
- olej,
- sól, pieprz. 

Sposób przygotowania:
1. Rozbij delikatnie kotlety, oprósz solą i pieprzem i odstaw na około 60 minut do lodówki.
2. Na talerzu roztrzep jajka, dodając odrobinę soli i pieprzu. Na drugi talerz wysyp bułkę tartą i dodaj do niej odrobinę czosnku.
3. Na patelni rozgrzej olej.
4. Kotlety włóż najpierw do jajka, później do bułki i smaż na patelni około 5-6 minut, przewracając je co minutę.
5. Kotlet schabowy jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a jak smakuje :) Bardzo lubię do niego sałatkę jarzynową - szałot :)
http://moja-ksiazka-kucharska.blogspot.com/2012/09/saatka-jarzynowa-szaot.html


0 komentarze:

Prześlij komentarz