poniedziałek, września 24, 2012 ilość komentarzy
przepis na 2 sztuki
czas przygotowania: 10 minut

Jeżyki są cudne. 
Świetnie nadają się na każdą imprezę, 
zarówno dla tych starszych, 
jak i dla tych młodszych.   
Składniki:
- 2 duże gruszki,
- kiść zielonego winogrona,
- 2 sztuki ciemnego winogrona,
- 4 sztuki ziela angielskiego,
- ulubione drobne owoce.


Sposób przygotowania:
1. Gruszki obierz cienko ze skóry, zaczynając od węższej strony i kończą w połowie.
2. W część ze skórką powybijaj wykałaczki z jasnym winogronem, z jednej sztuki ciemnego winogrona zrób nos, a z ziela angielskiego oczy.
3. Jeżyka udekoruj wbijając w wykałaczki z winogronem np. świeżą truskawkę, czy kawałki brzoskwini.

0 komentarze:

Prześlij komentarz