czas przygotowania: 20 minut
Bułeczki czosnkowe z serem, są naprawdę świetnie. Można do nich dodać wszystko na co ma się tylko ochotę. Ja robię je często z bułek, które są już trochę czerstwe.
Składniki:
- 4 bułki kajzerki,
- 70 g masła,
- świeży koperek,
- sól, pieprz,
- 1 cebula,
- 2-3 ząbki czosnku,
- zioła prowansalskie,
- 150 g sera żółtego.
Sposób przygotowania:
1. W miseczce wymieszaj miękkie masło z wyciśniętym czosnkiem, 2 łyżkami świeżo posiekanego koperku, odrobiną soli i pieprzu do maku oraz ziołami prowansalskimi.
2. Bułki przekrój na pół, posmaruj przygotowanym masłem.
3. Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj na posmarowane bułki.
4. Wszystko posyp startym żółtym serem.
5. Bułeczki ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika 170°C na około 7 minut, aż ser się rozpuści.
6. Bułeczki czosnkowe z serem podawaj na ciepło z ulubionym dipem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz