Czas przygotowywanie: 35 minut
Ilość: 4 sztuki
Ilość kalorii w 1 sztuce: 312 kcal
Koszt całości: 9,90 zł
Pyszne, chrupiące i pożywne bułeczki z pieczarkami, świeżą pietruszką i koperkiem zapieczone z serem żółtym.Składniki:
- 4 bułki kajzerki,
- 400 g pieczarek,
- 2 cebule, l
- pęczek świeżego koperku,
- pęczek świeżej pietruszki,
- 1 jajko,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz,
- 4 łyżeczki tartego sera żółtego.
- 400 g pieczarek,
- 2 cebule, l
- pęczek świeżego koperku,
- pęczek świeżej pietruszki,
- 1 jajko,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz,
- 4 łyżeczki tartego sera żółtego.
1. Z bułek odkroić górę, mniej więcej na wysokości 1/3,
wydrążyć i odłożyć na bok miąższ z środka.
2. Pieczarki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Kiedy cebula się zarumieni dodać starte pieczarki.
3. Koperek i pietruszkę posiekać, dodać po pieczarek, wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Kiedy pieczarki będą miękkie wbić jajko i cały czas mieszając dodawać miąższ z bułek.
2. Pieczarki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Kiedy cebula się zarumieni dodać starte pieczarki.
3. Koperek i pietruszkę posiekać, dodać po pieczarek, wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Kiedy pieczarki będą miękkie wbić jajko i cały czas mieszając dodawać miąższ z bułek.
5. Farszem wypełnić kajzerki, posypać tartym serem żółtym, ułożyć w formie i
wstawić do piekarnik 160°C na około 6-8 minut (aż ser się rozpuści, a bułki
delikatnie przyrumienią).
6. Kajzerki faszerowane pieczarkami podawać na ciepło.
6. Kajzerki faszerowane pieczarkami podawać na ciepło.
0 komentarze:
Prześlij komentarz